Residentie De Keizersgracht

De Keizersgracht bestaat uit een woongedeelte, voor twaalf bewoners, en uit een studiecentrum, voor bezoekers en deelnemers aan de activiteiten.

De activiteiten richten zich vooral op jonge mannen die aan het begin van hun professionele carrière staan en die, naast al hun verplichtingen van beroep en gezin, zich in cultuur, algemene levensvragen of het geloof willen verdiepen. De activiteiten vinden plaats in kleine groepen; aandacht voor elke deelnemer staat centraal.

De Residentie beschikt over een eigen kapel, een leesruimte, een multimediazaal en diverse ruimtes voor besprekingen en workshops.

De bewoners geven op vrijwillige basis leiding aan de activiteiten van het studiecentrum en van het naastgelegen Ontmoetingscentrum De Oude Gracht. Twee priesters die ook in de Residentie wonen zijn verantwoordelijk voor het pastoraal werk van de Onze Lieve Vrouwekerk.

De geestelijke activiteiten van De Keizersgracht zijn aan de Prelatuur van het Opus Dei toevertrouwd.

Activiteiten

Culturele avonden

Social evening with talks
  • April 6, 2016: “Professional experiences in the textile industry in Portugal, the US and the Arab peninsula”, by José Pedro Morais.
  • February 9, 2016: “Each with our own cultural biases,  how can we make the best of our family and business”. By Richard Green. The speaker was born in Franklinton, Louisiana and works for Shell, which brought him to live in The Netherlands for some time. Married and father of three children, he enjoys the privilege to know various cultures.
  • January 13, 2016: “How to start up a high growth-business”, by Renji John. Renji John is an entrepreneur, technology enthusiast and startup mentor. He helps both startups & corporates grow their businesses, formulate go-to-market strategies and avoid pitfalls. He is an expert mentor @ Startupbootcamp & Google LaunchPadx, ex-Vodafone, a former TCSer and an INSEAD MBA.
  • October 8, 2015: “Karakter en deugden bij leidinggevenden”, door een CEO van een Internationale financiële instelling in Amsterdam.
Films

Twee keer per maand vinden plaats vertoningen van documentaires of speelfilms.

Onder meer werden in 2015 getoond:

  • Reeks documentaires van de BBC over de “De kunst van de Renaissance”.
  • Twee documentaires over de Heilige Jozefmaria.
  • Enkele speelfilms met “Onderwijs” als thema, gevolgd door discussie: “Front of the class”, “The Ron Clark Story” en “The Marva Collins Story”.
Muziek

Regelmatig wordt naar concerten van klassieke en moderne muziek geluisterd.

Cursussen over persoonlijke ontwikkeling en geloofsverdieping

Bezinningsavonden (maandelijks)

Avondcursussen met verschillende frequentie en groepen . De inhoud is afhankelijk van de interesses en het kennisniveau van de deelnemers. Er worden drie maandelijkse bezinningsavonden gehouden: twee in het Nederlands en een in het Engels. De thema’s sluiten aan bij de betreffende periode van het liturgisch jaar van de r.k. kerk. Ze nemen twee a drie uur in beslag, waarin twee inleidingen over het onderwerp worden gehouden; daarnaast is er tijd voor stilte en lectuur en gesprek.

Bezinningsweekenden

Er wordt een zestal weekenden per jaar georganiseerd. Ze vinden plaats in Conferentieoord Zonnewende, Moergestel. Voor data en inschrijving, zie hier.

Studieweekenden

Twee keer per jaar zijn er studieweekenden over actuele onderwerpen; ook deze vinden plaats in Zonnewende.

  • Het jaar van de barmhartigheid (april 2016)
  • De synode van het gezin (september 2015)
Seminars voor jonge professionals

Eens per jaar wordt een short weekend georganiseerd over beroep, sociale relaties en gezin voor professionals in de leeftijdsgroep 30-45 jaar.

Contact

Residentie De Keizersgracht
Keizersgracht 218 A
1016 DZ Amsterdam
T +31-20-2400801
E dekeizersgracht@gmail.com